Artvin Mülkî İdari Amirler Toplantısı, Valimiz Sayın Cengiz Ünsal Başkanlığında Gerçekleştirildi

tarafından
46
Artvin Mülkî İdari Amirler Toplantısı, Valimiz Sayın Cengiz Ünsal Başkanlığında Gerçekleştirildi
Bu haber 89 kez okundu.

 

Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve en iyi şekilde vatandaşlarımıza sunulması amacıyla yapılan çalışmaların değerlendirildiği, güvenlik, asayiş, yatırım konularının ele alındığı toplantıda, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin seçim koordinasyonu ve güvenliği ile ilgili yapılacak çalışmalar da değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca sosyal yardımlar, kadına yönelik şiddetle mücadele, bağımlılıkla mücadele, göçmen kaçakçılığı ile mücadele, eğitim, sağlık, tarım, turizm ve gençlik spor alanlarında yapılacak çalışmalarla ilgili konular görüşüldü.

Kamu yatırımlarının sıkı bir şekilde takip edilmesi talimatını veren Valimiz Ünsal, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve talepleri noktasında tüm kurum ve kuruluşların gereken hassasiyeti ve gayreti göstermesinin önemine dikkat çekti.

Göçmen Kaçakçılığına, zehir tacirlerine, kaçakçılık ve sahteciliğe bulaşanlara, halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine göz açtırılmadığını belirten Valimiz Ünsal, kaymakamların nezdinde vatandaşımızın huzuru, can ve mal güvenliği için aralıksız görev yapan kahraman güvenlik güçlerine teşekkür etti.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılması için görevli kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanmasının önemine değinen Valimiz Ünsal, vatandaşın iradesinin tam ve objektif bir şekilde sandığa yansıması için çalışmaların hassasiyetle yürütüleceğini söyledi.

Toplantıda, seçim sürecini yakından izlemek, gerektiğinde ilave tedbirler geliştirmek, birimler arası koordinasyonu arttırmak ve Yüksek Seçim Kurulu’nun denetimindeki il ve ilçe seçim kurullarına destek sağlanması amacıyla; Vali Yardımcısı başkanlığında “Seçim Koordinasyon Kurulu” oluşturulduğu ifade edildi.

Toplantı, karşılıklı istişarelerin yapılmasının ardından sona erdi. – AVBM