Artvin Müftü Vekili Berat Karali, “Kadir Gecesi” dolayısıyla mesaj yayınladı

tarafından
234
Artvin Müftü Vekili Berat Karali, “Kadir Gecesi” dolayısıyla mesaj yayınladı
Bu haber 460 kez okundu.

Müftü Vekili Karali, “Üç aylar olarak bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan ayını dolu dolu yaşarken, Ramazan’ın içerisinde müstesna zaman dilimlerinden biri olan Kadir Gecesine kavuşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Kadir Gecesi’nin, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gece olduğuna vurgu yapan Artvin Müftü Vekili Berat Karali, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Allah, bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özelliğinin, Kur’an’ı Kerim’in bu gecede inmeye başlaması olduğunu ifade etmekte ve geceye ismini veren Kadir Süresinde şöyle buyurmaktadır: “Şüphesiz, biz onu (Kur’anı) Kadir gecesinde indirdik. ﴾1﴿ Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! ﴾2﴿ Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. ﴾3﴿ Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. ﴾4﴿ O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ﴾5﴿.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bu mübarek gece ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur. Bu ve benzeri müjdeleri duyan Hz. Âişe (r.anh) vâlidemiz, Kadir Gecesi hakkında Sevgili Peygamberimize: Ey Allah’ın elçisi  “Şayet Kadir gecesine rastladığımın farkına varırsam, ne yapayım, nasıl dua edeyim?” diye sorunca, Peygamberimiz: O geceye rasladığında, “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua et, buyurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerde hayatlarını kaybedenlere, bütün Şehit ve Gazilerimize ve tüm geçmişlerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Bu mübarek gün ve gecelerin başta ailemiz, ülkemiz ve bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’dan niyaz ediyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun.” Şeklinde konuştu. – Tahsin Atasert