Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Acar, “İstiklalimizin sembolü istikbalimizin teminatıdır”

tarafından
25
Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Acar, “İstiklalimizin sembolü istikbalimizin teminatıdır”
Bu haber 45 kez okundu.

 

Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

İstiklal Marşı’nın; istiklalin sembolü, istikbalin teminatı olduğunu ifade eden İl Müdürü Acar, “Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.” dedi.

“Saygı, rahmet ve minnetle anıyorum”

Acar, açıklamasının devamında şunları söyledi: “İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un zor günlerde kaleme aldığı millî ve manevî anlamı çok büyük olan bu kıymetli eser, varlığımıza ve birliğimize yönelik tüm tehditler karşısında al bayrağımızın altında birlik olmaya hazır milyonlarca insanımızın ortak sesi, yüreği ve iradesidir. Bizleri ortak bir noktada buluşturan, milletimizin asil ruhunu ve bağımsız karakterini yansıtan marşımızı gür bir sesle birlik ve beraberlik içinde okumak her birimizin asli görevidir.

Daha nice yüzyıllar milletçe birlik ve beraberlik içinde yaşayacağımıza olan inancımla İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılını en kalbi dileklerimle kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert