Artvin HEM Yıl Sonu Sergi Açılışı Gerçekleştirecek

tarafından
202
Artvin HEM Yıl Sonu Sergi Açılışı Gerçekleştirecek
Bu haber 398 kez okundu.

 

Artvin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yıl Sonu Sergi Açılışı Gerçekleştirecek

Artvin Halk Eğitim Müdürü Özkan Köse, Halk Eğitim Merkezinin yıl boyunca açmış oldukları kurslar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

126 usta öğreticilerle meslek edindirme kursları veren Artvin Halk Eğitimi Merkezi bir yıl boyunca kurslarda ürettikleri el sanatlarını 7-8-9 Haziran tarihleri arasında yıl sonu sergisi açacak. Önemli bir çalışma yaptıklarını belirten Artvin Halk Eğitim Müdürü Özkan Köse, pasta bölümü öğrencilerinin ürettikleri pastaları satarak deprem bölgesine yardım edeceklerini söyledi. Artvin halkını sergiye beklediğini belirten Köse vatandaşların ilgi ve katkılarını göstermelerini beklediğini söyledi.

Köse yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Yediden yetmişe bütün halkımızı içine alan ve halkımızın taleplerini dikkate alarak kurslar açıyoruz. Onun dışında özellikle unutulmaya yüz tutmuş somut ve soyut mesleklerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Artvin’e özgü, geleneksel el sanatları, geleneksel yaşam kültürümüzle ilgili gerekli kurslarımızı açıyoruz. Gençlerimize, örgün eğitimde ki çocuklarımıza, özel eğitimli gençlerimize ve bütün halkımıza her türlü kursları açmaktayız.

Yaşlılarımızın kurslarımıza talepleri beni çok mutlu ediyor. Özellikle el sanatları alanında, bağlama kursu ile ilgili yaşlılarımız ve emeklilerimiz. Çok önemsiyoruz yaşlılarımızı, bu kurslarımızın meslek edinme dışında bir terapi olduğunu düşünüyoruz. Özellikle sosyal iletişimde çok değerli buluyorum kurslarımızı.

En çok talep edilen kurslarımız, el sanatları diye başlığımız var, halk eğitim kurslarımızı hem örgün eğitimli gençlerimize hem örgün eğitim dışında kalmış orta yaşındaki gençlerimiz, halk eğitim kurslarımız, yine özel eğitimli çocuklar için kurslarımız ilk sırada yer almaktadır.

Şu anda iki başlık altında sorunumuzu ifade edebilirim. Birincisi Halk Eğitim Merkezimiz, Gazi Ortaokulu alanında olduğu için fiziki mekan olarak gerçekten büyük sorunlarımız var. Onun dışında özellikle el sanatlarındaki kurslarında üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda büyük sorunlar yaşıyoruz. Bu anlamda hem il merkezimizde sergileyebileceğimiz bir yer düşünüyoruz. Ürünlerimizi pazarlayabileceğimiz bir alana, bir mekana ihtiyacımız var. Ürünlerimizi, ulusal ve uluslararası pazarı olan firmalar ile pazarlamak için alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Artvin Merkez’de bir salon için Milli Eğitim Müdürümüz sağ olsun ilgileniyorlar.

Yıl içindeki emeklerimizin karşılığını Halk Eğitim Merkezleri, yıl sonu sergilerinde alıyorlar. Biz de yıl içindeki hazırlıklarımızı 7-8-9 Haziran tarihlerinde yıl sonu sergilerimizi halkımıza sunacağız. Sene sonu sergimizle beraber kermesimizde olacak ve kermesden elde edilen geliri depremzedelere göndermek istiyoruz. Bu konu Artvin halkı duyarlı olduğunu biliyoruz ve Artvin’in desteğini biliyoruz” diye açıklamasını sonlandırdı. – Zeynep Küçük