Artvin E.S.O. Başkanı Öngüner, “Ticari Araçlardan ÖTV ve MTV Alınmasın”

tarafından
175
Artvin E.S.O. Başkanı Öngüner, “Ticari Araçlardan ÖTV ve MTV Alınmasın”
Bu haber 346 kez okundu.

 

Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şeref Öngüner, “Ticari Araçlardan ÖTV ve MTV Alınmasın” dedi.

Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şeref Öngüner, akaryakıt fiyatlarına gelen zamların diğer ürünlere etki etmemesi için ticari araçlardan MTV ve ÖTV alınmaması gerektiğini söyledi.

Şeref Öngüner, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve Şoförler Odası Federasyonunun Ankara’da yapılacağı toplantıya katılmadan İlçe şoför odaları, merkez kooperatif başkanları ve şoförler odası yönetim kurulu ile bir araya geldi.

Toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri söz alarak durum karşısında kendilerini nasıl korumaları gerektiğine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Zamlar hakkında değerlendirme yapan Öngüner, ticari araçlar için MTV ve ÖTV zamlarının alınmaması durumunda temel tüketim ürünleri başta olmak üzere diğer ürünlere zamların gelmeyeceğini söyledi.

Akaryakıta gelen zammın tüm ürünleri etkilediğine vurgu yapan Öngüner, “Bunlarla ilgili hem vatandaşımıza hem hükümetimize önerilerimiz olacaktır. Bu noktada vatandaşın duyarlı olması önemli. Bizim hükümetimize önerimiz şudur en azından ticari araçlarda ÖTV farkının alınmamasıdır. Motorlu Taşıtlar Vergisinin ek vergisinin ve normal vergisini alınmaması demek her kalemden ürünün fiyatının düşmesi ya da sabit kalması demektir.

Şehrimiz zor coğrafyalı ve kısmi imkanlı memleket bu şehirde esnaf olmakta, ticaret yapmak zor. Akaryakıtın 34 liraya dayanması esnafın ve vatandaşın zor duruma düşmesi demektir. Bununla ilgili sayısızca telefon alıyorum. Biz orta yol bulmaya, devletimizin ve halkımızın yanında olmayı tercih ediyoruz. STK’ların amacı da budur. Bizim yöneticilere MTV ve ÖTV vergilerinin ticari araçlardan alınmaması durumu biraz daha kurtaracaktır. Bu  vergiler kaldırılınca esnaf rahat edecektir. Akaryakıt zamları kamçıladı diğer giderler de yüzde 100’ün üzerinde arttı. Bu giderlerin azalması ve makul seviyeye inmesi için önerimiz budur. Biz kimsenin zarar etmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Akaryakıt ürünleri ne kadar artarsa vatandaş esnaf o kadar çok zarar görecektir. En azından ticari araç ile vatandaşın bindiği araç arasında vergi farkı olmalıdır bu her iki tarafın da yararına olacaktır.” diye konuştu. – Gökhan Özçelik