Artvin Belediye Başkanlığı için Orhan Yazıcı aday adaylığı başvurusunda bulundu

tarafından
73
Artvin Belediye Başkanlığı için Orhan Yazıcı aday adaylığı başvurusunda bulundu
Bu haber 123 kez okundu.

 

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler’de Artvin Belediye Başkanlığı için Orhan Yazıcı aday adaylığı başvurusunda bulundu.

2009 yılında Ak Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Orhan Yazıcı, 2024 Yerel Seçimleri’nde Ak Parti’den Artvin Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

22 Kasım Çarşamba kadar başvuru süreci uzatılan AK Parti’de aday adayları belli olmaya devam ediyor. Başvuruların internet üzerinden yapılmasının yanı sıra il başkanlıklarına da şahsen yapılabiliyor.

Yazıcı, başvurusu ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; “Ben 2024 Yerel Seçimlerde Artvin Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptım. Yarım kalmış işimi tamamlamak üzere yeniden aday oldum. Eğer Artvin halkı belediye başkanı olarak beni seçerlerse bunu bilsinler ki ben Artvin’in belediye başkanı olacağım, herkesin belediye başkanı olacağım. Dolayısıyla bu seçimlerde herkesten oy vermesini bekliyorum. Görev yaptığım süre içerisinde ben hiçbir vatandaşı, hiçbir kesimi ayırmadım, eşit bir şekilde hizmet etmeye çalıştım. Hiç kimseye bir metre uzak veya yakın durmadım. Dolayısıyla belediye başkanlığını kazandığım takdirde Artvin için yapacağım projeler var.

Daha önce yaptığım görevlerde belediye hizmetleri ile örtüşen çok görevleri yerine getirdim. Köylerin yollarını yapmak, yaptığımız yolların bakımlarını yapmak, içme suları getirmek, sulama suları getirmek imarlarla ilgili örtüşen görevlerimiz oldu. Bu nedenle yeni bir başlangıca ihtiyaç duymadan seçildiğim günün ertesi günü hemen işe başlayabilecek bilgi ve donanıma sahibim.

Artvin’de bin kişiyi istihdam edebilecek projelerim var. Artvin halkının vakit geçirebilecekleri alanları düzelteceğiz, çoğaltacağız. Üniversite öğrencilerine ve Artvin Çoruh Üniversitesi için çeşitli projelerim var.”

Orhan Yazıcı Kimdir?

1955 doğumlu Orhan Yazıcı, Okumuşlar Köyü’nde ilkokulu okudu. Artvin Endüstri Meslek Lisesi’nde Lise öğrenimi tamamlayan Yazıcı, Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu’nda Makine Mühendisliği’ni bitirdi.

1980 yılında Artvin Orman Tamirhane Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1997-2002 yılları arasında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü görevini yerine getiren Yazıcı, 2002-2005 yıllarında Rize’de Köy Hizmetleri Müdürlüğü, 2005-2009 yıllarında ise Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

2009 yılında Mahalli İdareler seçiminde Ak Parti’den belediye başkan adayı olarak Artvin’e geldi. Çok az farkla kaybetti. – Tahsin Atasert