Artvin Belediye Başkanı Elçin, “Artvin’i her şeye rağmen plansız bırakmamak için çalışıyoruz”

tarafından
147
Artvin Belediye Başkanı Elçin, “Artvin’i her şeye rağmen plansız bırakmamak için çalışıyoruz”
Bu haber 292 kez okundu.

?????????????????????????????????????????????????????????

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, iptal ettirilen imar planı ile ilgili Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Seçkin Kurt ve kentteki müteahhitler ile bir araya gelerek süreç hakkında bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yapması/Yaptırması ve Onaylaması Gereken 1/100.000 Ölçekli Artvin Çevre Düzeni Planı yanlış eksik yapıldığı ve onaylanmadığı için; Çevre Şehircilik Bakanlığının Taşra Teşkilatı Olan T.C. Artvin Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü kendi bakanlığının eksik bıraktığı planı bahane ederek Artvin’in şehir planını iptal ettirdiğini belirten Başkan Elçin; “Artvin’i her şeye rağmen plansız bırakmamak için çalışıyoruz” dedi.

Plan iptal edildiği için Yasa ve Mahkeme kararı gereği mevcut yapımı devam eden tüm Resmi, Özel Kişi ve Kurumların inşaatları tedbir amaçlı olarak seviye tespiti yapılarak mühürleneceğini duyuran Başkan Elçin, “Mevcut Diş Hastanesi ve 3 adet yapı plansız alanda kaldığı için, 1/100.000 ölçekli planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca güncelleninceye kadar geçecek süre içerisinde iskan ruhsatı verebilmemiz mümkün olamayacaktır.

27 Mayıs’ta askıya çıktığımız ve 30 gün zorunlu askıda kalacak olan Şehir İmar Planına yapılacak itirazların imar komisyonu tarafından değerlendirilmesinin ardından Temmuz Ayı Belediye Meclisinde onaylanıncaya kadar geçecek sürede İmar ile ilgili işlemler zorunlu olarak duracaktır” ifadelerini kullandı. – Zeynep Küçük