Artvin 7 Mart İlkokulunda “Trafik Haftası” Etkinliği

tarafından
211
Artvin 7 Mart İlkokulunda “Trafik Haftası” Etkinliği
Bu haber 416 kez okundu.

 

            Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, 7-14 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası nedeniyle Artvin 7 Mart İlkokulu öğrencilerini trafik kuralları konusunda eğitim verildi.

7-14 Mayıs Trafik İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında 7 Mart İlkokulu Konferans Salonunda yapılan slayt gösterimi yapan Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilere; Trafiğin tanımı ve unsurları, trafikte insanların oynadığı roller, trafik kurallarına neden uymalıyız?

Trafikte güvenli yolculuk için uyulması gereken kurallar, araca inme-binme kuralları, araç içerisinde uyulması gereken temel kurallar, okul servis aracında uyulması gereken temel kurallar ve bisiklet, paten ve kaykay kullanırken uyulması gereken kurallar başlıkları adı altında trafik eğitimi verildi. Eğitimde trafik kuralları ve kurallara uymanın önemi vurgulandı.

Eğitimin ardından okul bahçesinde stant kuran trafik polisleri ekibi trafik güvenliği konusunda etkinlikler düzenleyerek öğrencileri trafik kuralları konusunda bilinçlendirdi. – Zeynep Küçük