AK Parti Yusufeli Belediye Başkanı Aday Adayı Akıllı, “Aday olmak için yola çıktım”

tarafından
83
AK Parti Yusufeli Belediye Başkanı Aday Adayı Akıllı, “Aday olmak için yola çıktım”
Bu haber 122 kez okundu.

 

AK Parti Yusufeli Belediye Başkanı Aday Adayı Mehmet Akıllı, yeni ilçede gözlemlediği eksiklikleri ve ihtiyaçları söyleyerek neler yapmayı hedeflediğinden dolayı aday olmak için yola çıktım” dedi.

Yaklaşık 25 yıl Yusufeli Belediyesi’nde çalıştığını söyleyen Akıllı, ilçeye geldiği günden beri toplumla istişarelerinin ve temaslarının olduğunu kaydetti. 12 yıl boyunca serbest klinisyenlik yaptığını ifade etti.

“40’ın üzerinde başlığımız var” diyen Mehmet Akıllı, “Hazırız 5 yıllık süreç içerisinde ortaya koyduğumuz vizyonla, ortaya koyduğumuz projelerle halkımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak konusunda vatandaşımızın, halkımızın hizmetkarı olacağız” diye konuştu.

Akıllı, “Köy, dağ, kent, yayla hiçbir yer kalmadan her tarafı hemen hemen gezdim ve gezdiğimiz yerlerde bıraktığımız intiba, izlenim o şekilde ki belli bir dönem sonra toplumdan sürekli belediye başkanı olmam konusunda telkinler vardı. Fakat benim şahsi şartlarım ve konjonktürün uygun olmaması hasebiyle şimdiye kadar bu adımı atmadım. Fakat 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde konjonktürün, şartlarım uygun olduğundan dolayı yine bu taban ve halk desteği var olduğundan dolayı belediye başkanlığına aday olmak için yola çıktım” dedi.

Yusufeli’nin Türkiye’de örneği olmayan bir ilçe olduğunu ifade eden Akıllı, “Sıfır kilometre gecekondusu olmayan bir ilçe. Yeni kuruldu, daha 1 yaşında ilçemiz. Eksiklerimiz bir tarafa ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımız bir değil birden fazla. Birinci önceliğimiz verirsek taşınmadan dolayı insanlarımızda oluşan bir psikolojik güçlenme ihtiyacı, takviye ihtiyacı, yorgunluk, gelecek endişesi vardı insanlarımızda Yeni yerleşim yerinde konutum, komşum, işyerim nasıl olacak? Ticaretimizi aynı oranda aynı potansiyelde devam edecek, kayıp mı edeceğim, daha mı iyi kazanacağım gibi düşünceleri vardı. Bunlar insanlarımızı yordu. Şimdi yavaş yavaş sistem oturuyor” şeklinde konuştu.

Bunların rehabilite edilmesi için birtakım sosyal projelere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Akıllı, konut ihtiyacı ve yol konusuna dikkat çekti.

Akıllı, “Birinci olarak bunları hayata geçireceğiz. İkinci önceliğimiz konut ihtiyacı var. Çünkü hak sahipliği dışında hak sahibi olamayan, burada kiracı pozisyonunda olmak durumunda kalan veya hak sahipliği takviminden sonra evlenip yuva olan, aile kuran vatandaşlarımızın, gençlerimizin konut ihtiyacı var. Bu konut açığını çok hızlı bir şekilde kapatmamız lazım. Bir diğer meselemiz yollar. Yollarımızın rehabilitasyon ihtiyacı var. Rehabilite çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamamız gerekiyor ki imar planı içerisinde var olan yolların dışındaki kullanmaya başladıktan sonra bu ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Mahalleler arasında gerek yürüyüş yolları gerekse araç yoluyla ilgili bağlantı yollarına ihtiyacımız var. Bunları yapmamız gerekiyor. Şu an Türkiye’nin de gündeminde olan ve Türkiye’nin her tarafında vatandaşla sokak hayvanının karşı karşıya geldiği alanlar var. İlçemizde de bu sorun var. Şu an potansiyel sayı olarak metrekareye düşen hayvan sayısı bir hayli fazla. Bu hayvanlarla ilgili bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili de proje çalışmalarımız, fikirlerimiz, niyetlerimizi tamamdır. İlk etapta bunları hayata geçirip bu sorunları çözeceğiz. Bunun üzerine park, bahçe, yeşil alan çok ciddi ihtiyaçlar. Bunları da hızlıca hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Artvin’in, Yusufeli’nin AK Partili Milletvekili Faruk Çelik gibi bir avantajı olduğunu ifade eden Akıllı, “Bizim Artvin olarak Yusufeli olarak çok önemli bir avantajımız var. Faruk Çelik gibi bir bakanımız var, milletvekilimiz var. Onun da Ankara’daki eli ve gücüyle beraber bu projeleri hızlı biçimde hayata geçireceğimizi ben canı gönülden görüyorum ve bunu yapacağımızı şimdiden tahmin edebiliyorum” diye ifade etti. – Tahsin Atasert