AK Parti Artvin Milletvekili Çelik, “Sağlıkta sorunlar çözülmedikten sonra dünya neye yarar”

tarafından
33
AK Parti Artvin Milletvekili Çelik, “Sağlıkta sorunlar çözülmedikten sonra dünya neye yarar”
Bu haber 64 kez okundu.

 

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, “Sağlık olmadıktan sonra sağlıkla ilgili sorunlar çözülmedikten sonra dünya neye yarar?”  dedi.

Kentte yapılması gereken çok şey olduğunu ifade eden Milletvekili Çelik, bunlardan birinin sağlık sorunları olduğunu ve bir an evvel sağlık sorunlarının bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Artvin’de eksik olan doktor kadrolarını tamamlamak için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşme gerçekleştiren Çelik, Artvin merkez ve ilçelerine 25’i hekim olmak üzere 126 sağlık personeli ataması yapılacağını müjdelemişti.
Çelik, yaptığı açıklamada kente yeni iki güzel hastanenin mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti.

“Yapacağımız hizmetlerin kefiliyiz”

Türkiye’nin dört bir yanında hastanelerin yapıldığı süreçte gelir gelmez Artvin’deki hastaneyi A Grubuna çıkarttıklarını ancak A Grubuna çıkartmanın tek başına yeterli olmadığını belirten Çelik, “Çünkü mekan genişlemiyor. Onun için yeni iki güzel hastanenin mutlaka yapılması gerekiyor. Bu ve benzer birçok projeler ve hizmetleri ilçelerimiz bekliyor” dedi.

Arhavi’de, Hopa’da, Kemalpaşa’da, Borçka’da her yerde hastanelerin yapıldığını ancak hastanelerdeki kadroların, hastane sınıflarının buradaki ihtiyaçları gidermediğini bu nedenle hastaların çevre illere sevk edildiğini ifade etti.

Çelik, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bu konuyu konuştum. “Biz sahilde bütün hemşerilerimizin her türlü sağlık ihtiyacını görecek bir hastane, Artvin Merkez’de de yine bir büyük hastaneyi, iki hastaneyi yaparak Artvin’deki sağlık sorunlarına artık noktayı koymamız gerekir” dedim.

Bu sözü alarak Hopa’ya geldim” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Artvin’e emar cihazı ile ilgili talimat verdiğini ifade eden Çelik, “İki kere ihale yaptık. Fiyatı 50 lira iken 80 liraya çıkarttık. Giren olmadı. Şimdi Sağlık Bakanı direkt kendi bütçesinden buranın malı olarak buraya emar cihazı gönderecek” dedi. – Tahsin Atasert