AK Parti Artvin Belediye Başkanlığına aday adayı olan Orhan Ağdemir, “Artvin Belediyesini AK Parti Alacak”

tarafından
46
AK Parti Artvin Belediye Başkanlığına aday adayı olan Orhan Ağdemir, “Artvin Belediyesini AK Parti Alacak”
Bu haber 80 kez okundu.

 

AK Parti Artvin Belediye Başkanlığına aday adayı olan Orhan Ağdemir, aday kim olursa olsun AK Parti’nin Artvin belediyesini alacağını söyledi.

Yerel seçim öncesi işleyen seçim takvimine göre AK Parti Artvin İl Başkanlığına resmi aday adaylığı başvuruları Çarşamba günü sona erdi.

Bu kapsamda Artvin Belediye Başkanlığına aday olan Orhan Ağdemir, aday olması durumunda yapacağı projelerden bahsetti.

Seçim sonucunda kazananın Artvin halkı olacağını kaydeden Ağdemir, “Ne yaparsak yapalım odağında insanımız olacak. İhtiyacı gören, insanı mutlu eden, insanın yaşam standardını artıran projeler olacak. Hangi proje olursa olsun kesinlikle insana dokunması lazım. Yaptığım proje ne olursa olsun kaliteli bir sistem olması lazım. Çünkü kaliteli sistem toplumsal faydayı maksimum eder” dedi.

“AK Parti, önümüzdeki seçimlerde Artvin Belediyesi’ni devralacak, kazanacak. Biz de içerisinde bizim bulunduğumuz pozisyonun önemi yok” diyen Ağdemir, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ilk icraatının, bireysel icraat olmayacağını belirtti.

Ağdemir, “Parti rozetini yakamızdan çıkartıp, Türk bayrağı rozetini takıp tüm Artvin halkının emrinde olduğumuzu söyleyeceğiz. Ayrıştırmadan bütünleştireceğiz çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Gece uyumadan sadece gece bekçileri gelmeyecek. Ben de sokakta gezeceğim. Her an ulaşılabilir, erişilebilir olacağım. Sadece doktor tedavi etmez. Doktoru da bulacağım, ilacı da bulacağım. Bundan da hiç şikayetçi olmayacağım. Çünkü bunun için uyumayacağım. Vücudumun tükendiği noktaya kadar uyumak yok. Belediye, yerel yönetimlerinin odağında insan var. İnsana hizmet var. Hizmeti burada ayrıştırmak bir bütün. Her şey var içinde. Ölümden dedik, ölümden sonrasına, doğumdan öncesine kadar her türlü hizmet sporundan. Kültürüne, eğitime, dezavantajlı gruplarına, kadınlarımıza, gençlerimize kategorize edebileceğim bütün guruplar. Ama sonuçta içinde insan olacak insana odaklı çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in Artvin için önemli bir kazanım olduğuna vurgu yapan Ağdemir, “Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı başlatması ile birlikte biz Türkiye’nin en küçük ili olmamız hasebiyle bu yüzyılın mega projelerine haliyle dezavantaj olarak az faydalanıyoruz. Faruk Çelik’in Artvin’e gelmesi büyük bir motivasyon, büyük bir enerji, büyük bir heyecan duyduk. 20-30 yılda yapılamayacak köylere sıcak asfalt çalışması, 4 aylık gibi bir zaman diliminde yapılıyor. Bakanımızın organizasyonunda, liderliğiyle Türkiye Yüzyılının Artvin Yüzyılına düşen kısmını iliklerimize kadar hissettik. Ben Bakanımızın herhangi bir kademedeki kadrosunda yer almak istiyorum. Bütün arzum, isteğim bu. Bu belediye tamam bu başka bir şey ama ilimiz bu büyük başarılar büyük hizmetlere vesile olacak. Ben buna seyirci olmak istemiyorum. O ekibin içerisinde bir nefes, bir nefer olmak istiyorum. Her türlü göreve hazırım. Göreve derken tanımlanmış bir görev değil, tanımlanacak Bakanımızın emrindeyiz, emrinde olacağım. Ben programlarına katıldığım zaman evet böyle yorulmak istiyorum, uykusuz kalmak istiyorum ama sonuçta başarılan şeyin içerisinde ve ben bu başarının içerisinde ‘ben de vardım’ demek istiyorum”  diye konuştu.

Teknolojinin çok hızlı geliştiğini belirten Ağdemir, bu durumun belediyecilik kültürünü de evrimleştirdiğini ifade etti.

Ağdemir, “Birçok hizmet artık ayağımıza, evimizin kapısına gelmeye başladı. Bu bağlamda belediyecilik hizmetlerinin de çok daha şekillenmesi sadece temizlik, altyapı hizmetleri değil; sportif faaliyetler de tutun da çevre düzenlemeye, kütüphane ihtiyacımız da artık dijital kütüphane ihtiyacına dönüşmüş durumda. Bu çağda belediyecilik üzerinden kişisel gelişim olarak eğitim olarak da yaşama, gençlerimizi yaşlılarımızın adaptasyonunu sağlayacak destekler yapabiliriz. Bu destekleri yapabilmek için tabi ki bütçeler de gerekecek. Belediye kaynaklarını arttırıcı birçok kaynak var. Yeter ki belediyedeki etüt planlama proje müdürlüğü çok dinamik bir şekilde işlevsel bir hale gelsin. Bu sayede biz geleceği erken yakalayan il olabiliriz. Büyükşehirlerle yarışacak seviyeye gelebiliriz. Bize verilecek yüke hiç şikayetçi olmayız. Daha fazlasını yapacağız. Daha fazlasını yapabileceğimizi de göstereceğiz. Bu konuda iddialıyız. Durmak yok, yola devam. Sadece bir sözle ibaret değil” dedi.

Belediyeciliğin hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu aktaran Ağdemir, açıklamasında şunları kaydetti: “Hizmeti gidip almak değil. Hizmet ayağa geldi, eve geldiği noktalar arttı. Belediye evlere daha çok gidebilir. Eve biz gideceğiz. İnsanların her türlü ihtiyacına cevap verebilecek hissiyatı vermemiz lazım. Her an her zaman aranızda yanınızda olacağım, köşe başında olacağım, apartmanda olacağım, dükkanda olacağım” diye açıklamalarda bulundu. – Gökhan Özçelik