AFAD’tan HOPAK ekiplerine uygulamalı eğitim verildi

tarafından
33
AFAD’tan HOPAK ekiplerine uygulamalı eğitim verildi
Bu haber 50 kez okundu.

 

Afet ve Acil Durum Artvin İl Müdürlüğü personelleri tarafından Hopa Arama Kurtarma ekiplerine uygulamalı arama kurtarma eğitimi verildi.

Hopa’da HOPAK Derneği üyelerine AFAD personelleri tarafından sahada uygulamalı hafif arama kurtarma eğitimi verilerek, muhtemel durumlara karşı hazırlıklı hale getiriliyor.

Teorik eğitimin ardından ilçede metruk bir binada tatbikat yapan üyeler, acil durum anında enkazdan afetzedeyi kurtarma yöntemlerini uygulamalı olarak öğrendi.

Eğitim sonrası açıklamalarda bulunan HOPAK Operasyon Şefi Emin Üçüncü, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinde yardıma gittiklerinde acı bir tecrübe kazandıklarını ve Hopa’da olası bir afette nasıl müdahale etmeleri gerektiğini eğitimde uygulamalı olarak yeniden öğrendiklerini söyledi.

Üçüncü açıklamasında şunları kaydetti: “Hopa’da enzer bir senaryo durumunda enkazlara nasıl müdahale edileceğine dair Hopa Arama Kurtarma olarak zaten deprem bölgesinde görmüştük. AFAD’ın destek ve katkılarıyla bu sürecin pratiğini bir kere daha uygulamalı olarak görmüş olduk. İlk yaralımıza yukarıdan dikey tünel yöntemiyle blokları kırarak ayırıcı, kesici ekipmanlarımız hitli ve kırıcı aletlerimiz kullanarak ulaştık. İkincisine de AFAD kontrolünde binamıza yandan giriş yaptık. Başarılı bir operasyonla tatbikatı sonlandırdık. Bundan sonraki süreçlerde de çok daha güçlü, birbirimize sıkı sıkı kenetlenerek benzer operasyonları hep birlikte yürüteceğiz” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert