AÇÜ’deki Öğrencilerden Final Sınavlarına Tepki

tarafından
206
AÇÜ’deki Öğrencilerden Final Sınavlarına Tepki
Bu haber 406 kez okundu.

 

Artvin Çoruh Üniversitesinde bulunan öğrencilerden final sınavlarının yüz yüze yapılmasına tepki gösterdiler.

Artvin Çoruh Üniversitesi(AÇÜ) senatosunun final sınavlarını yüz yüze yapma kararı alınması öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından evsiz kalan vatandaşların bölgeden tahliye edilmesi ve KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi nedeniyle YÖK, üniversitelerin eğitime online devam etmesi kararı almıştı.

O dönem ara tatilde olan Artvin Çoruh Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, online eğitim nedeniyle yurtları ve burada barındıkları evlerini boşaltarak memleketlerine döndü.

Vize sınavlarına online giren öğrenciler senatonun final sınavlarını yüz yüze yapma kararı almasının doğru olmadığını ve kente dönünce barınacak evlerinin olmadığını söyledi.

Final sınavlarının yüz yüze yapılmasının doğru karar olmadığına değinen Beslenme ve Diyetetik Topluluk Başkanı Muhammed Muhsin Çiftçi, barınma sorunu olduğu için öğrencilerin birçoğunun kente gelme durumunun olmadığını belirtti.

Muhammed Muhsin Çiftçi, “06.02.2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen acı felaketten sonra Üniversitemiz bahar dönemi eğitiminin online olarak olacağı açıklandı. Bu açıklama neticesinde Üniversitemiz öğrencileri kaldıkları evler ve yurtlardaki sözleşmelerini bitirerek evlerine dönüş sağladı.

Fakat şimdi açıklanan bir karar ile bahar ayında düzenlenecek olan final sınavlarının yüz yüze yapılacak olması, kaldıkları yerlerde sözleşmelerini bitirip evlerine dönen 80 öğrenciyi mağdur etmiş durumda. Bu öğrenciler 2 hafta sürecek olan final haftasında barınacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşayacak olup, bu süreç içerisinde sınavlarına sağlıklı bir biçimde hazırlanamayacak. Üstelik seçimlerin 2. Tura kalması sebebiyle 28 Mayıs Pazar günü oy kullanmamız gerekiyor. İkamet adresi değişikliği olmaması sebebiyle oy kullanma konusunda sorun yaşayacağız.

Özellikle mağdur arasında yer alan depremzede öğrenciler henüz yerleşme konusunda maddi manevi sorunlar yaşarken böyle bir kararın alınması öğrencilerinin sınavlara hazırlanması bakımından daha da zor bir duruma düşürülüyor.

Eğitimin online olarak uzaktan yapıldığı bir süreçte sınavlarımızın da online ortamda yapılarak bu tür yaşanacak mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz. Bahar ayında gireceğimiz final sınavlarımıza online olarak katılmak istiyoruz. Online sınavda yaşanan bağlantı soruları ve kopya çekmeyi önlemek için verilen kısıtlı süreye rağmen online sınav istememizin sebebi yaşayacağımız maddi manevi sıkıntılardır.

Aksi takdirde yaşanacak barınma problemleri çoğu öğrencinin başarısız notlar alacağı bir dönem geçirmesine sebep olacak. Tüm bunların önlenmesi için üniversitemizin öğrencilerinin mağduriyetinin önüne geçilmesini, gerekenin yapılmasını arz ederiz” diye isteklerde bulundu. – 7 MART