AÇÜ’deki Öğrenciler Fotoğrafçılık Kursunda Öğrenerek Geziyorlar

tarafından
53
AÇÜ’deki Öğrenciler Fotoğrafçılık Kursunda Öğrenerek Geziyorlar
Bu haber 69 kez okundu.

Artvin Çoru Üniversitesindeki öğrenciler Fotoğrafçılık Kursu kapsamında hem geziyorlar, gezerken de öğreniyorlar.

Artvin Halk Eğitimi bünyesinde açılan Fotoğrafçılık Kursu kapsamında üniversite öğrencilerine verilen uygulamalı ve teorik eğitim bilgileri ediniyorlar.

Artvin HEM bünyesinde Fotoğrafçılık kursiyerleri fotoğraf makinesi, fotoğraf çekim teknikleri, uygulamalar öğretilirken gerçekleştirilen etkinliklerle de kursiyerlere fotoğraf çekimleri yapma imkanları sunuluyor.

Kurs bünyesinde Borçka Karagöl’de düzenlenen gezi sayesinde AÇÜ öğrencilerinin şehri tanımaları ve eğitimlerini gezerek, uygulayarak öğrenmeleri amaçlandı.

Halk Eğitimi bünyesinde Fotoğrafçılık Kursu Eğitmeni Temel Okur, öğrencilerin geziden memnuniyetle ayrıldıklarını belirtti.

Öğrenciler, düzenlenen gezi de Karagöl’ün doğası ve muhteşem renk cümbüşü ile büyülendiğini ifade etti.

Fotoğrafçılık Kurs içeriği hakkında da bilgi veren Usta Öğretici Temel Okur, “Halk Eğitim bünyesinde Artvin Çoruh Üniversitesi KYK öğrencilerine Fotoğrafçılık kursları açıyoruz. Kurslarımızda kursiyer arkadaşlarımıza, fotoğraf makinelerinin özellikleri, kullanımı, fotoğrafçılık temel eğitimleri, çekim teknikleri ve özellikleri gibi eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimiz teorik ve uygulamalı şekilde gerçekleştiriyoruz. Kursiyerlerimizle imkanlar doğrultusunda ilimizin birçok noktasını gezip hem oraları görüp tanımalarını sağlıyoruz hem de fotoğraf çekimleri için imkan sağlıyoruz. Bu geziler sayesinde ülkenin dört bir yanından Artvin’e gelen öğrencilere Artvin’i tanıtıyoruz. Öğrencilerimiz çektikleri fotoğrafları paylaşarak Artvin’in tanıtımına da katkı sağlıyorlar. Bir taraftan da öğrenme imkanı buluyorlar.

Bu kurslarımızın açılmasında bizlere destek olan ve imkan sağlayan başta Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve KYK yurdumuza da teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Sahada fotoğrafçılık üzerine eğitimlerini pekiştiren öğrenciler, kurs kapsamında düzenlenen geziler ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.

Geziye katılan Artvin Çoruh Üniversitesi birinci sınıf öğrencileri, Artvin’e ilk geldiklerinde şehri beğenmediklerini fakat gezdikçe sevdiklerini söyledi.

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde İlk ve Acil Yardım birinci sınıf öğrencisi Melek Çatalbaş, “Yurdumuzun fotoğrafçılık kulübüne katıldım. Bu vesileyle gezilere geldik. Şu an Borçka Karagöl’deyiz. Burası inanılmaz. Sonbaharın bütün renkleri bir arada, doğası mükemmel görünüyor. Artvin’de ilk senem yavaş yavaş alışıyorum kolay olmuyor. Tanıdıkça seviyorum. Kurs kapsamında yaptığımız gezilerle de Artvin’i daha yakından tanıyacağıma eminim” dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Türkçe Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Beyzanur Tepeyazı, “Fotoğrafçılık Kursu bünyesinde gezi için Borçka Karagöl’e geldik. Etraf çok güzel. Yapraklar, ağaçlar, göl, her şey çok güzel. Burası adeta renk cümbüşü şeklinde. Her yer çok güzel hem geziyoruz hem öğreniyoruz. Daha doğrusu yaşayarak öğreniyoruz. Artvin’i ilk geldiğimde beğenmemiştim. Fakat buraları gezince görüyorum ki gerçekten güzel bir şehir” dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Yaşlı Bakım Bölümü Birinci Sınıf Öğrencisi Elem Kaya, “Yurdumuzdaki Fotoğrafçılık Kursu kapsamında kurs hocamız ve arkadaşlarımız ile birlikte Karagöl’ e geldik. Burası aşırı derecede güzel. Resimlerde gördüğümden çok daha fazla güzel diyebilirim. Artvin’i gezdikçe daha güzel olduğunu fark ettim. Karagöl’ü, Arhavi’si, yaylaları olsun yeşilliği bol güzel bir şehir” dedi.- Artvin HEM