AÇÜ Rektörü Bilgin, “bu yıl iki yeni fakülte açılacak”

tarafından
65
AÇÜ Rektörü Bilgin, “bu yıl iki yeni fakülte açılacak”
Bu haber 119 kez okundu.

 

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, iki yeni fakültenin açıldığını söyledi.

Artvin Çoruh Üniversitesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Dönemi 25 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, Üniversitenin dokuz fakültesinin bulunduğunu ve iki yeni fakültenin açıldığı açıkladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, Yaptıkları müracaatlar neticesinde BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu) Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştüğünü ve Turizm Fakültesinin açıldığını açıkladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi’nin devamlı gelişen inovatif, girişimci ve yenilikçi bir üniversite olduğunu belirten Rektör Bilgin, yeni açılan bölümler ve açılması beklenen bölümler hakkında açıklamalarda bulundu. AÇÜ’de bu sene Fakültesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği, Sanat Tasarım Fakültesi’nde Görsel İletişim ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat, Yusufeli Meslek Yüksekokulu’nda Bitki Koruma, Evde Hasta Bakımı, Yerel Yönetimler ve Maliye bölümleri açıldı.

Rektör Bilgin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Üniversitemizde 9 fakülte bulunmaktadır. Yaptığımız müracaatlar neticesinde iki yeni fakülte daha onay aldı. Birisi BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu) Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştü ve ikinci ise Turizm Fakültesi açılacak.

Turizm Fakültesi Artvin’in çok ihtiyacı olan fakülte çünkü Artvin’in üç tane temel bir potansiyeli var; Birincisi üniversite. Üniversitenin sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim olarak yaptığı katkı,

İkincisi Artvin’in coğrafi şartlarının Tıbbi aromatik bitkilerde Türkiye’de en çok çeşitliliği olan bir ildir ve bu konuda üniversitemiz iktisat üniversitesi seçilmiştir.

Üçüncüsü ise turizmidir. Artvin’in cennet gibi tabi güzelliği, coğrafi şartları, iklimlerin geçiş bölgesi ve her türlü çiçeğin, bitkinin bulunduğu böyle zenginlik başka bir yerde bulunmuyor. Artvin bacasız sanayi dediğimiz bir bölgemiz. Artvin’de sanayi yok, tesisler yok, doğayı çevreyi kirleten toksik fabrikalar yok ve bunun neticesinde temizlik ve doğa olarak büyük bir zenginlik sağlıyor. O yüzden Turizm Fakültesi Artvin’e çok fayda sağlayacaktır” diye ifade etti. – Tahsin Atasert