AÇÜ, İsrail Destekçisi Firmalara Boykot Yapılacak

tarafından
47
AÇÜ, İsrail Destekçisi Firmalara Boykot Yapılacak
Bu haber 78 kez okundu.

 

Artvin Çoruh Üniversitesi, İsrail Destekçisi Firmalara Boykot Yapılacak.

Gazze’de insanlık suçu işleyen İsrail’e destek veren firmalara yönelik başlatılan boykota Artvin Çoruh Üniversitesi dahil oldu.

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü zulmüne karşı başlatılan boykot kararı çeşitli tabanlarda karşılık bulmaya devam ediyor.  Kamu, yerel yönetimler, ve bazı özel sektör kuruluşların yanında üniversiteler de İsrail’e destek veren firmaların ürünlerine yönelik boykot kararı aldı.

Boykota destek veren Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin sosyal tesislerinde, Gazze’de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen tüm mallara ait ürünlerin satışının yapılmaması kararı alındığını duyurdu.

Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, “İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Filistin’in Gazze kentinde sivillere karşı havadan ve karadan başlattığı bombardımanlar bütün şiddeti ve acımasızlığıyla devam etmekte, Gazze halkı açlığa ve susuzluğa mahkûm edilmektedir. İsrail tarafından gece gündüz devam eden bu saldırılarla insanlık suçu işlenmekte, uluslararası hukuk ve insan hakları hiçe sayılmaktadır. Sivil katliama yol açan bu saldırılar nedeniyle İsrail’i şiddetle kınıyor, saldırıların durdurulması ve Ortadoğu’da bölgesel güvenlik ve iç istikrarın bir an önce sağlanması için uluslararası kamuoyunu acilen göreve davet ediyoruz” diye açıklamalarda bulunuldu. – AÇÜ