AÇÜ, Çevre Farkındalık Etkinliği Düzenledi

tarafından
85
AÇÜ, Çevre Farkındalık Etkinliği Düzenledi
Bu haber 158 kez okundu.

?????????????????????????????????????????????????????????

Artvin Çoruh Üniversitesi, Çevre Farkındalık Eğitimi düzenledi.

Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından, İklim Değişikliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Çevre Vakfı işbirliği ile gençlere yönelik “Çevre Farkındalık Etkinliği” düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesinin Avrupa Birliği Erasmus+ tarafından desteklenen Yeşile Dön (Back to Green) projesi ortakları İklim Değişikliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Çevre Vakfı tarafından Çevre Günü nedeniyle konferans düzenlendi.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi Yeşil Salonda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan AÇÜ Erasmus Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gültekin, Back to Green projesinden bahsetti.

Çevre temasının önemine değinen Gültekin, “Dün Dünya Çevre Günüydü bu hafta da Cumhurbaşkanlığı himayesinde İklim Değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ukdesinde yürütülen çevre haftası içerisindeyiz. Bu haftayı hem projemiz kapsamında hem de genel anlamda iklim krizine dikkat çekmek amacıyla toplandık. Çevre ile alakalı bir bölüm okuyun ya da okumayın. Ekolojik denge, çevresel değişimler hangi mesleği yapıyorsanız yapın günümüzün en önemli konularından biri. Almış olduğunuz akademik eğitim ne olursa olsun günün birinde çevreyle ilgili meseleler, meslekler, fırsatlar sizin karşınıza çıkabilir” dedi.

Konferansta TÜRÇEV Genç Sözcüler Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. Çelik Tarımcı, çevre gazeteciliği hakkında konuşma yaptı.

Çevrenin Genç Sözcüleri Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı Fatma Köle ise TÜRÇEV’in faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Köle sunumunda, Mavi Bayrak Programı, Yeşil Anahtar Programı, Eko-Okullar Programı, Okullarda Orman Programı, Çevrenin Genç Sözcüleri Programı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konferansta ayrıca, İklim Değişikliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına Çevre Mühendisi Emre Seslikaya bakanlığın programları hakkında sunum yaptı. – Fatma Küçük Atasert