AÇÜ, Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

tarafından
191
AÇÜ, Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
Bu haber 368 kez okundu.

?????????????????????????????????????????????????????????

Artvin Çoruh Üniversitesi 2022-2023 Akademik yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi 2022-2023 Akademik yılı Mezuniyet Töreninde Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Arhavi Meslek Yüksekokulu, Artvin Meslek Yüksekokulu, Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu, Hopa Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şavşat Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet töreni için Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Artvin Çoruh Üniversitesi 2022-2023 Akademik yılı Mezuniyet Töreni, Üniversitenin tanıtım videosunun izletilmesi ile devam etti.

Artvin Çoruh Üniversitesi 16’ıncı mezunları adına konuşmasını yapmak üzere Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Ömürcan Kılıç kürsüye çıktı. Kılıç, 4 yıl önce sevinç, korku, endişe gibi duygularla üniversiteye başladıklarını ifade ederek “Bugün kendine güvenen, ayakları yere sağlam basan, kendini geliştirmiş ve sürekli gelişim bilinci kazanmış bireyler olarak ayrılıyoruz. Biliyoruz ki bizim yaşadığımız endişenin aynısını, belki daha fazlasını yaşayan birileri daha vardı; ailelerimiz. ‘Acaba çocuğum ne yapacak, alışabilecek mi, başara bilecek mi?’ gibi endişeler taşıyan ailelerimizde bizdeki değişimleri gözlemleyerek bu endişelerden kurtuldular. Bizler üniversite hayatımız boyunca geçen yılları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Hem derslerimizde başarılı olabilmek hem de iş hayatımızda yer alabilmek için gerekli olan bilgi birikimini alarak kendimizi yetiştirmeye çalıştık. Hepimiz biliriz ki, iyi yetişmiş birey için ‘Bunu ne iyi yetiştirmişler’ demezler, ‘Kendini ne iyi yetiştirmiş ne kadar iyi geliştirmiş’ derler. Bizler bu gerçeğin farkındayız. Bugün mezun oluyoruz ama öğrenmemiz ve gelişmemiz burada son bulmayacak. Biz örgün eğitimimizin belki son durağı olacak olan bu üniversiteden aldığımız enerji ile kendimizi devamlı yenileyip, geliştirip, bilime, etik değerlere ve ilkelerimize devamlı bağlı kalarak topluma ve bilime katkı sağlamaya çalışacağız. Bir insanı yetiştirmenin, bir gül bahçesini tımar edip bin bir çeşit gül yetiştirmekten daha zor olduğunu hepiniz bilirsiniz. Başta kendi ailem olmak üzere, yetişmemiz uğruna bütün zorlukları göğüsleyip bizleri bu günlere getiren fedakâr ailelere, üzerimizde çok fazla emeği olan ve bizleri ülkemize yakışan birer birey olarak yetiştirmeye çalışan hocalarımıza, iyi günde ve kötü günde her zaman yanımızda olan sevgili arkadaşlarımıza ve sevinçle hüznü birlikte yaşadığımız bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize candan teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

AÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Sağlam’ın konuşması ile törene devam edildi. Sağlam konuşmasında “Ailelerinin gözbebeği, bizlerin de medarı iftiharı olan öğrencilerimizin mezuniyet sevincini paylaşmak için bu güzide topluluk bir araya gelmiştir. Bugün çok uzun bir emeğin, gayretin, fedakârlığın, mücadelenin, sabrın ve sebatın meyvelerini toplama günüdür. Bugün harman günü, hasat günü, sevinç, gurur ve mutluluk günüdür. Ve bu mutluluğu sevdiklerimizle paylaşma günüdür.

Sevgili Mezunlarımız,

Sizler, bütün dünyayı saran COVID 19 pandemisiyle başlayan ve dünya tarihindeki en büyük felaketlerden birisi olarak tanımlanan 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerle en üst düzeye ulaşan sıkıntılı ve meşakkatli zamanlarda öğrencilik yapmak durumunda kaldınız. Aldığınız eğitimin önemli bir kısmı çevrimiçi olarak uzaktan yapıldı. Belki de bu sebeple bu mezuniyet töreni, sizin için çok daha anlamlı bir hale geldi. Bütün bu zorlukların üstesinden gelip, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız.

Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızı yerine getireceğiniz yeni bir başlangıç bulunmaktadır. Bu süreçte yaşadığınız zorluklardan edindiğiniz tecrübe ve güçle, kariyer basamaklarını tırmanırken kendinizi geliştirmek için sürekli çalışacağınıza olan inancımız tamdır. Azim, sabır ve sebatla çalışarak elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Artvin Çoruh Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.

Sevgili mezunlarımız, bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden birisi mezunlarıdır; mezun olan öğrencilerin, bilime, sanata, toplumsal gelişime katkıları; hayattaki başarıları, çabaları ve duruşlarıdır. Artvin Çoruh Üniversitesi, belki de her şeyden evvel, sizlerin güçlü karakteri, hayattaki başarısı, sağlam duruşu, gayreti ve çalışma azmi ile anılacaktır. Bu nedenle, mezun olduğunuz üniversitenizi hayatınız boyunca güçlü bir şekilde göğsünüzde taşıyacaksınız. Hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Bu yeni başlangıçta vatanınız, milletiniz ve sevdikleriniz için sorumluluk almak durumundasınız. Bu yolda azimle, sabırla, gayretle, fedakârlıkla ve iyilikle ilerlerseniz mutlaka kazanırsınız.”

Sağlam’ın konuşmasının ardından dereceye giren öğrenciler sahneye çıkarak plaket ve mezuniyet belgelerini aldı.

Eğitim Fakültesi 1’incisi Ömer Faruk Dilmaç, 2’ncisi Bengi Nur Orhan, 3’üncüsü Elif Ateşcan’a Belediye Başkanı Demirhan Elçin; Fen Edebiyat Fakültesi 1’incisi Ömürcan Kılıç, 2’ncisi Mert Yüksel, 3’üncüleri Arda Keskinsoy’u ve Uğur Gültekin’e AÇÜ Rektör Vekili Bülent Sağlam; Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1’incisi Meryem Enisoğlu, 2’ncisi Mehmet Tayyip Akkaya, 3’üncüsü Ramazan Balkan’a AÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Kibar; İlahiyat Fakültesi 1’incisiArzu Öztürk, 2’ncisi Eslem Aybar, ve Bilal Dündar’a İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Peker; Orman Fakültesi 1’incisi Berkan Yeniçeri, 2’ncisi Bahar Tunçer, 3’üncüsü Metehan Özyılmaz’a, İşletme Fakültesi 1’incisi Zelal Dedeoğlu, 2’ncisi Tuğba Ürker, 3’üncüsü Süleyman Emre Doğan’a Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. DR. Nuri Yavuz ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Atakan Öztürk; Sağlık Bilimleri Fakültesi 1’incisi Ufuk Yer, 2’ncileri Sabriye Baş ve Yasemin Yılmaz, 3’üncüsü Ayşe Nur Özkaya’ya Dekan vekili Prof. Dr. Melahat Özcan; Sanat ve Tasarım Fakültesi 1’incileri Sıla Kantar ve Hilal Civan, 2’ncisi Sude Kurdoğlu, 3’üncüsü Halim Kurşuncu’ya Dekanı Vekili Prof. Dr. Zafer Ölmez; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 1’incisi Uğur Demirel, 2’ncisi Hatice Gerzeoğlu, 3’üncüsü İsmail Çağrı Şenyurt’a Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sinan Güner; Arhavi Meslek Yüksekokulu 1’incisi Senem Kibar, 2’nci Seval Yılmaz, 3’üncüler Metin Ay ve Gamze Topcu’ya Mühendislik Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr.  Özgür Eminağaoğlu; Artvin Meslek Yüksekokulu 1’incisi Gülcan Güven, 2’incisi Demet Şengün, 3’üncüsü Sedanur Ulu’ya Artvin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Kobya; Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu 1’incisi Tuğkan Akyüz, 2’ncileri Rümeysa Karabaş, 3’üncüsü Güzide Keleş’e Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç; Hopa Meslek Yüksekokulu 1’incisi Şiho Sakar, 2’incisi Simge Buse Dağaşan, 3’üncüsü Yunus Emre Yıldırım’a Hopa Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cafer Genç; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1’incisi Melisa Tekin, 2’incisi Melisa Tan, 3’üncüleri Gonca Gül Navdar – Çağla Ağdağ ve Hasret Toprak’a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice İskender; Şavşat Meslek Yüksekokulu 1’incisi Kader Barış, 2’incisi Müyesser Bilik, 3’üncüsü Emine Çetinkaya’ya Şavşat Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Şennan Aslan mezuniyet belgelerini ve plaketlerini verdi.

Artvin Çoruh Üniversitesi 2022-2023 Akademik yılı Mezuniyet Töreni, kep atma merasimi ile devam ederek ikram bölümü ile sonlandı. – AÇÜ