A.B.B.’nın Ücret Ulaşım aracı yolcu taşımaya başladı

tarafından
228
A.B.B.’nın Ücret Ulaşım aracı yolcu taşımaya başladı
Bu haber 449 kez okundu.

Artvin Belediyesinin, 65 Yaş Üstü, Engelli, Şehit Yakınları ve gaziler için hizmete koyduğu ücretsiz ulaşım araçları yolcularını taşmaya başladı.

Belediye Başkanı Demirhan Elçin herkes için derman belediyeciliği yaptıklarını ifade etti.

Sadece, 65 Yaş Üstü, Engelli, Şehit Yakınları ve gazilerimiz için hizmete koyulan ücretsiz ulaşım araçlarının biri valilik önünden; Hastane, Endüstri Meslek Lisesi, Mille ğitim Lojmanları, Balcıoğlu, Yazkent, Orköy, Atmaca,  olmak üzere Yukarı Mahalleler diğer araç ise Sanayi, Terminal, Köprübaşı, Kazım Karabekir Caddesi, AVM, Merkez, Kolorta,  olmak üzere Yeni Mahalle -Sanayi güzergahında çalışacak. Ücretsiz ulaşım araçlarının hizmete girme törenine; CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP İl Başkanı Orhan Atan, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, CHP Merkez İlçe Başkanı Dilek Çoruh ve vatandaşlar katıldı.

Ücretsiz ulaşım araçlarının seferlerine başlamadan önce valilik önünde düzenlenen törende konuşan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, herkes için derman belediyeciliği yaptıklarını ifade ederek kimin yarası varsa merhemi biz süreceğiz dedi.

Elçin:’ 65 Yaş Üstü ağırlıkla, Engelli, Şehit Yakınları ve gazilerimiz ücretsiz taşımacılığa Mayıs 2019’dan itibaren başlamıştık. O günden bugüne kadar sürekli ilk senelerinde olmadı ama daha sonrada taşımacılık yapan Belediyemize bağlık halk minibüsleri, 65 Yaş üstü büyüklerimizi, iteleyerek bazen hakaret ederek bazen almıyoruz diyerek sanki bu memlekette yaşamıyorlarmış gibi davranış içerisine girdiler. Bu hususta kendilerini defalarca uyardık.

Ücretsiz taşıdık dediklerine belediyemizin ödediği bir ücret var, belki de yetersiz bir ücretti. En son meclis toplantımızda görüştük. Neticesinde meclis toplantısında 65 yaş üstü ücretsiz taşımacılık için minibüslere ödediğimiz ücreti artırdık genel dolmuş ücretlerini artırmayınca 14’ünden itibaren yaşlıları taşımayacağız diye yazı yazdılar.

Taşımasınlar siz taşımayınca Artvin Belediyesi çaresiz mi kalacak.  Biz herkes için derman belediyeciliği yapıyoruz. Kimin yarası varsa merhemi biz süreceğiz.

2 adet otobüs kiraladık bunları deneyeceğiz. Ücretsiz taşınan yolcu sayısı kaçtır, Mahalle aralarına bu otobüsler girebiliyor mu yoksa minibüslerle mi devam edeceğiz diye 1-2 ay bu otobüslerle deneme yapacağız ondandan sonra da ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Bu hizmetimizden 65 Yaş Üstü ağırlıkla, Engelli, Şehit Yakınları ve gazilerimiz dışında kimse binemeyecek.

26 Bin nüfusu da buradaki 32 minibüsçüye teslim etmem ama 32 tane minibüsçüye de 26 bin nüfusu bedava taşı diye onlara da zulmetmem. Kimse kendini de tekel olarak görmesin.

Sizlerden aldığım güçle bu hizmetleri yapıyorum. Araçlarımız hayırlı uğurlu olsun diyorum. İyi Yolculuklar” diye konuştu – Gökhan Özçelik