8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE “SENEDE BİR GÜN” DERGİSİNİ ÜCRETSİZ DAĞITTILAR

tarafından
247
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE “SENEDE BİR GÜN” DERGİSİNİ ÜCRETSİZ DAĞITTILAR
Bu haber 481 kez okundu.

 

Borçka-Hopa ve Fındıklı’lı Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü2nde “Senede Bir Gün” dergisini ücretsiz dağıttılar.

Borçka Belediyesi Kadın Korosu 2 yıl önce kuruldu. Kısa sürede önemli çalışmalara imza attılar. Sadece türküler söylemek yerine kültürel ve eğitsel çalışmalar da yapıyorlar .

Aynı Şekilde Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu da çok önemli çalışmalar yapıyor. Fındıklı, Hopa ve Borçka kadınları birlikte “Senede Bir Gün” Kadın dergisi de çıkarıyor.

Borçka Belediyesi Koristleri Özel günler ve anma programlarında türkülerin gerçek kaynağı, pınarı usta isimler anıyor.

Bunun yanında “SENEDE BİRGÜN” dergisi çıkarıyorlar. Dergiyi de “8 Mart Dünya Kadın Günü” Fındıklılı, Hopalı ve Borçkalı kadınlar bizzat kendileri sokağa çıkıp esnafa, vatandaşlara dağıtıyor ve anlatıyor.

Bu yıl da yine derginin yeni sayısının yine dergiyi çıkaran kadınlar dağıttı. Fındıklı’da Fındıklılı kadınlar, Hopa’da Hopalı kadınlar, Borçka’da Borçkalı kadınlar dağıttı. Fındıklı, Hopa ve Borçka Halkı dergiye büyük ilgi gösterdi.

Dergi, Yaşlısı, genci, kadını, erkeği, yediden yetmişe herkese dağıtıldı. Borçka, Fındıklı ve Hopa halkı böylesine güzel bir çalışma yapan ve Dergiyi çıkaran emeği geçen kadınlara teşekkür etti.

Konuyla ilgili bilgi veren aynı zamanda Borçka Belediyesi Kadın Korosu Üyesi de olan Arzu Ulu şunları söyledi;

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle senede bir kez 8 Mart’ta kadın dergisi çıkarıyoruz. İsterseniz dergiden önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kısa tarihini anlatmak isterim.

1857 yılında, 40 bin kadın dokuma işçisi, bir tekstil atölyesinde grev başlattı.

Daha iyi çalışma koşulları olsun, daha insanca bir kazançları olsun istediler.

Fabrika da çıkan yangında 129 kadın can verdi.

Tekstil işçisi kadınların yanarak can verdiği bu gün, yine uzun süreli kadınların mücadelesiyle,

Dünya Kadınlar Günü olarak belirlendi. Kutlamadan çok anma ve farkındalık günüdür. 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde eğlenmek oynamak doğru bir şey değil. Bunu özellikle belirtmek isterim.

Tekrar bugün yaptığımız etkinliğe dönersek; “Senede Bir Gün” Kadın Dergisi Emekçileri olarak, bugünkü programımız Borçka, Fındıklı ve Hopa ilçelerinde dergimizin 8. sayısını okuyucularına ulaştırmaktı. Çok mutluyuz çünkü dergimizi okuyuculara ulaştırdık.

Dergi dağıtımına öğlen saatlerinde başladık ve akşam bitirdik. Dergimiz yerel bir dergi olup , ağırlıklı olarak içeriklerini Artvin , Fındıklı kadınları hazırlıyor.

Dergimizi, kardeşlerin birbirine mektubu olarak tanımlıyoruz. Tüm ortak ettiğimiz duygularımızı, hikayelerimizi paylaşıyor, “yalnız değilsin, değiliz!” diyoruz. Her geçen gün güçleniyor dayanışma çemberini büyütüyoruz.

Bu yıl ücretsiz olarak 1.000 adet dergi dağıttık. Krizler bizim kaderimiz değil, yeniden yaşamı kuracak gücümüz, soracak hesabımız var. Bahane üretmek yerine fikir üretiyor, düşüncelerimizi hayata geçiriyoruz.

6 Şubat’ta çok büyük bir deprem yaşadık. Bu acıyı birlikte yaşayacağız. Bu enkazı dayanışma ile kaldıracağız, hep birlikte şiddetsiz yarınları öreceğiz. Kadınlar olarak depremin tüm yaralarını yüreğimizde hissediyoruz.

Üzgün, kızgın ve öfkeliyiz. Bugün sokağa çıkıp dergimizi dağıtacak gücü, birbirimize güç vermeye olan inancımızdan bulduk.

Aydınlık yarınlar için sözümüzü esirgemeden yazacağız, çizeceğiz, anlatacağız.

Dergi dağıtımını Borçka Belediyesi Kadın Koristleri ve diğer tüm dergi emekçileriyle tamamladık. Sokak bizi görünce, “dergimiz geldi” diyor.

Artık 8 yıl oldu ve mektubunu bekleyen okuyucuları var dergimizin. Derler ki aslında vadileri açan su, dereler, nehirler değil.

“SÜREKLİLİK”tir ve tabii ki de “AZİM, İNANÇ, SAMİMİYET, SEVGİ, SAYGI”dır. Son sözüm, sevgiyle kalın.” dedi. – Fatma Küçük Atasert