3. Borçka Çğala Vadisi Festivali Tamamlandı

tarafından
52
3. Borçka Çğala Vadisi Festivali Tamamlandı
Bu haber 82 kez okundu.

Artvin’in Borçka ilçesinde düzenlenen Boğa Güreşi Festivali’nde boğalar adeta nefes kesti. Baş boğa sahibi ise Şavşat ilçesine bağlı Meydancık Köyünde yeni alan hazırlıklarına başladı.

Borçka ilçesi Çğala vadisinde bu yıl uçucusu düzenlenen Boğa Güreşi yani sıra dövüş sporu ve akşamları yerel sanatçıların konserleri ile birlikte 3 gün süren festivalin son günü baş boğa sahibimde belli oldu.

Kıyasıya geçen güreş izleyenler tarafından, haydi bastır oğlum, sloganları ile alkış tutuldu. Rize ve Artvin ilçelerinden getirilen ile toplam 55 boğa arana da toz dumana karıştılar.

Şavşat Meydancık Köyünde boğa si ile iştirak eden iş adamı Çetin Orhan, boğası baş pehlivan seçilmesi ile köyü olan Şavşat Meydancık köyünde boğa güreşi için yeni alan hazırladıklarını ifade ederek, bu spor dalı artık Artvin her ilçesinde yayıldığını ve kültürün yaşatılması için bizimde bir katkımız olsun, ifadesinde bulundu.

İlçeye yeni atanan Borçka Kaymakam vekili  Fahrettin Fazıl Ata ‘,televizyon ekranlarında ile yakından izlemek çok farklı, hem doğanın tadını hem de insanların bir araya gelip izlemeleri ayrı bir güzellik kattığını, insanı, doğası ve kültürü ile kendini öne çıkaran ilçede görev yapmak bezede nasıp oldu ‘ifadesini kullandı.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, ’bir ilçede ayni spor dalında  2 ayrı  yerde yapılmakta ve izleyici sayısı giderek arttığını görmek bizleri de mutlu ediyor. sevginin barışın adresi Artvin sözleri ile kültürün yaşatılması için her zaman destek vereceklerini, sözlerine ekledi.

Festivalin son gününde boğaların arenasında dövüş sporunda dereceye giren ile kategorilerinde birinci olan boğa sahiplerine ödüllerini Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk, Ziraat Odası Tolga İskender, Siyasi Parti İlçe başkanları. Çğala Boğacılar Dernek Bakanı Metin Zeytin ile Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ve Kaymakam Fahrettin Fazıl Ata’nın elinden aldılar. – Gökhan Özçelik