23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 103. YILDÖNÜMÜ BORÇKA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

tarafından
214
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 103. YILDÖNÜMÜ BORÇKA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
Bu haber 424 kez okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıldönümü Borçka’da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yıl dönümü kutlamaları sabah 10.45´de çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü  Bayram BAKIR, Belediye Meydanı önündeki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini koydular. Çelenk konulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekildi.

Kutlama törenine Borçka Kaymakamı Hakan CONTARLI, Garnizon Komutanı Sadık YEŞİLYURT, Belediye Başkanı Ercan ORHAN, kurum amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, öğretmenler öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda Borçka halkı katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada; “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103’üncü Yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan, bundan 103 yıl önce Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Geleceğimizin teminatı; Türkiye’mizin ve yüce milletimizin umudu ve güvencesi sevgili çocuklar,

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Büyük Önderimiz Atatürk tarafından siz çocuklarımıza armağan edilen, Türk ve Dünya çocuklarının şenlik, kardeşlik ve dostluk günüdür.

Biz ümit ediyor ve inanıyoruz ki, sizler bağımsız yaşayabilmek için, sürekli çalışma, başarma duygusu içerisinde kalbi insan, millet ve vatan sevgisiyle dolu kişiler olarak yetişmektesiniz. Türkiye Cumhuriyeti sizin ellerinizde daha da güzelleşecek ve yükselecektir. Yine ümit ediyoruz ki, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş iyi eğitimli bir nesil, Türkiye’nin her alanda sıçramasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere emanet edilen bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Tören daha sonra diğer yapılan konuşmaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili 7 Mart Anaokulu, Atatürk İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin Ront gösterisi, Rehabilitasyon Merkezi, Atatürk Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı, yarışmada birinci olan öğrencilerin şiirlerini okuması, oyun ve folklor gösterileri büyük bir ilgi ile izlendi.

Öğrencilerin sergilediği gösterilerin ardından, ilçemizde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle kutlamalar sona erdi. – Zeynep Küçük