22 Yılda 84 Defa Kan Bağışında Bulundu

tarafından
96
22 Yılda 84 Defa Kan Bağışında Bulundu
Bu haber 189 kez okundu.

 

Borçka’da ikamet eden Necat Magunacı 22 yıldır aralıksız 84 defa Kızılaya kan bağışında bulundu.

Artvin’de Hastaneye ve  Türk Kızılayı’na her ay  kan bağışı yaparak rekor kıran ve Necat Magunacı yaptığı bağışlar ile bir çok kişinin  sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

Borçka ilçesine bağlı Küçükköy(Dakvara) Mahallesinde ikamet eden 55 yaşındaki Necat Magunacı kan seviyesinin yüksek olması sebebiyle 2000 – 2022 yılları arasında her yıl 3 ay ile 6 ay arasında sürekli kan verdi. Kan seviyesinin tekrar yükselmesiyle 2023 Haziran ayında her Cuma günü kan vermeye başladı.

Pozitif kan gurubundaki Necat Magunacı 22 yıldır hiç aksatmadan kan bağışı yapmaya devam eden Necat Magunacı, bugüne kadar 84 kez kan bağışında bulunan ve Kızılay’ın ‘1 ünite 3 hayat kurtarır’ ilkesi göz önüne alındığında bu zamana kadar yüzlerce kişiyi hayata bağlayan 55 yaşındaki Magunacı, sağlığı elverdiği müddetçe kan vermeye devam edeceğini söyledi.

22 yıldır kan bağışı yapıyor

Artvin, Borçka ve Hopa Devlet Hastanelerinde  kan bağışı yapan Necat Magunacı, 22 yıllık kan bağışı serüvenini şöyle anlattı: “Kan vermeye 35 yaşında başladım. Bu zamana kadar 84 kez kan verdim. Baş ağrısı ve halsizlik şikayeti ile doktora gittiğimde bana kan seviyesi çok yüksek olduğu gerekçesiyle 3 ay ara ile kan vermeye başladım ancak son bir yıl ara vermiştim, şikayetlerim yine baş gösterince Haziran ayından beri her Cuma günü yine kan vermeye başladım.

“Bu duygu anlatılmaz yaşanır, yaşanması gerekiyor. Benim amacım insanlara faydalı olmak. İnsan sadece kendisi için yaşamamalı. Başkaları için de bir şeyler yapmalı. Vatandaşlarımız kan versinler, faydalı olsunlar. Kendi açılarından sağlıklı ve huzurlu olsunlar. Birilerine iyilik yapmanın mutluluğunu yaşasın’ ifadesini kullanarak kan bankası gibiyim” dedi.

Borçka Devlet Hastanesinin Baş Hekimi Uzm. Dr. Okay Kulaksız, Necat Magunacı’nın kan verme listesini bilgisayar ortamından bilgi vererek, bu tur hastalarımız ender görülür, sürekli kan üretiyor ve alınan kan ise Kızılay Kan merkezine gönderilerek yapılan tahlil sonrası hastalarımıza bir anlamda deva oluyor” ifadesine yer verdi. – Zeynep Küçük