2024’ün ilk sabahında Halitpaşa Cami’sinde buluştular

tarafından
69
2024’ün ilk sabahında Halitpaşa Cami’sinde buluştular
Bu haber 134 kez okundu.

 

Artvin, yeni yılın ilk sabahında Halitpaşa Camii’nde buluştular.

Artvin İl Müftülüğü koordinesinde aileler ve gençler, 2024 yılının ilk sabahında Halitpaşa Camisinde bir araya gelerek şehitler için dua etti.

“Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” temasıyla gerçekleştirilen programda Artvin Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Namaz, tesbihat ve sohbet ile devam eden programda İl Müftüsü Vekili Berat Karali, “Biz; dünü, bugünü ve yarını olmak üzere üç cüzden meydana geliyoruz. Dünü, bugünü ve yarını olan. Dünü yaşadık, bugüne karar verdik, sabahın seher vakti Allah’ın evine geldik, o doğrultuda yaşıyoruz, yarını da bugün temelini atmış olduğumuz kararlar çerçevesinde inşa ederek yaşayacağız, inşallah. Diğerleri başka şeylere karar verdi ama biz Allah’ın evine, Allah’ın çağrısına, davetine, kendimiz geldiğimiz gibi başkalarının da gelmesine vesile olduk. Bu programımızın elden ele, dilden dile, gönülden gönüle, bulunduğumuz yerlerde, platformlarda duyurusunu yapan sizlerden, herkesten Rabbim razı olsun. Bizler burada adeta bir Bayram havasını, Cumanın bereketini, kalabalıklığını, o manevi atmosferini yaşıyoruz ve hissediyoruz. Rabbime şükürler olsun” dedi.

Filistin meselesinde yaşanılan katliamların, mezalimlerin, çekilen sıkıntıların yanı sıra, bir de hikmetine değinen İl Müftüsü Vekili Karali; “Bu mezalim karşısında, örüntüsünü çözemediğimiz, zincirin diğer ucunun nereye gittiğini o anda göremediğimiz bir hikmet zinciri ile karşı karşıyayız. Daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde dünyanın her yerinde insanlar “Filistin’e destek, İsrail’e lanet” gösterileri yapıyor. Dünyanın pek çok yerinde, özellikle Batı’da akın akın insanlar İslam’a koşuyor. Kur’an okuyor, şehadet getiriyor. Sosyal medya aracılığıyla bunlara şahit oluyoruz. “Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır” ayetini, adeta, yaşayarak görüyoruz” dedi.

Uzaktan yakından gelen herkesten Allah razı olsun, diyen Karali, 2024 yılını bereketle, huzurla, mutlulukla, birlik ve beraberlik içerisinde geçirebilme temennisinde bulundu.

Şehitler için okunan hatimlerin duasının yapıldığı programda çorba ikramı yapıldı. – Tahsin Atasert