2023-2024 Eğitim Öğretim yılı, Asayiş ve Trafik Tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi

tarafından
136
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı, Asayiş ve Trafik Tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi
Bu haber 265 kez okundu.

        Valilik Çoruh Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Valimiz Cengiz ÜNSAL, Vali Yardımcısı Resul YILDIRIM, Belediye Başkan Yardımcısı Ercüment SEÇKİN, İl Emniyet Müdürü Hüseyin ADATEPE, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Mehmet ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri ACAR, ilgili kurum müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, merkez ilçedeki okul ve kurum müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantıda; 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılında emniyet ve asayişin sağlanması ile trafik güvenliğine yönelik alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi, yeni tedbirlerin planlanması ve etkin denetimlerin yapılması, okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, okul servis araçlarının çalışmaları ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik kararlar ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali ÜNSAL, ”2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında İlimizde 165 okulda, 2095 öğretmen, 24803 öğrenci eğitim ve öğretime başlayacak. Yeni Eğitim Öğretim Yılının ilimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Vali ÜNSAL ayrıca, “Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarmamız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okullarımızın etrafında oluşabilecek olumsuzluklara karşı her türlü önlem alınmış durumdadır. Kolluk kuvvetlerimiz okullarımızın çevresinde sürekli olarak aktif olacak ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edecektir.” diye konuştu.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Fahri ACAR tarafından, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili sunum yapılırken, yürütülen ve planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Ayrıca İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okul çevrelerindeki güvenlik tedbirleri ve servis araçlarının denetimi ile ilgili alınacak tedbirler hususunda yapılan sunumun ardından sona erdi. – AVBM