2. Çğala Vadisi Festivali Sona Erdi

tarafından
194
2. Çğala Vadisi Festivali Sona Erdi
Bu haber 384 kez okundu.

Borçka’da bu yıl 2. düzenlenen Borçka Çğala Vadisi Festivali’nin son gününde boğaların oldukça çekişmeli geçen festivalde 63 boğa kıyasıya yarıştı.

Borçka Çğala Vadisi, Kültür, Sanat, Spor, Turizm ve Boğacılar Derneği Başkanı Harun Karabulut,  “İlçemizde insanların bir araya geldiği eğlendiği, nefes aldığı böyle etkinliklere ihtiyaç var. Tadında ve güzel yapıldığı zaman Artvin’e katkı sunduğunu düşünüyorum. Bu köylerimiz bunları düzenleyen derneklerimiz turizm elçiliği yapıyorlar. İnsanları ayrıştırmadan nasıl başarabiliriz, onu yapmalıyız. Bu kadar insan burada mutlu bir şekilde eğlendiler, festivalimizin ilk günü, ‘Konser, Spor müsabakaları ile başladı finali ise boğa güreşleri ile son buldu” dedi.

Çevre illerden gelen 63 boğa kıyasi müsabaka yaparken Metin Zeytin’e ait boğa baş boğa ilan edilmesi ile arena bir arenada sevinç ve horon sararken, coşkudan etkilenen bir yaşlı kalp krizi geçirdi, etraftakilerin ilk müdahalesi ile yaşlı kendine gelmesini sağladılar.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, “Geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşlerine ilçe olarak bizde iştirak ettik, yoğun katılım sağlandı, spor ve eğlence bir arada yapılıyor, halkımız bundan mutlu bizde devam ettirilmesi için sürdürmeye çalışacağız. İlçemizin özelliklerini sayarsak, Kara gölümüz, UNESCO tarafından tescillenmiş Türkiye’nin tek biyosfer alanı Michael vadisi ve Maral Şelalesi, İbrikli Marinamız, Karşıköyde batık minaremiz ile fabrika bacası, gölde su sporlarımız ile hem doğası ile turistlerimizin de ilgi odağı olan bir ilçe” ifadeleri ile festivali özetledi.

Doğa ve boğa severler ise yaşadıkları heyecan dolu anları kameralara yansırken tek sözleri ise boğa güreşi bir tutku haline geldiğini dile getirdiler.

Baş boğa sahibi 45 bin TL ve toplam 215 bin TL. para ödülü ve kupalar verildi.

Festivale Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, ilçede ilki festival düzenleyen eski Borçka Kaymakamı ve Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Belediye Başkanı Ercan Orhan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, siyasi parti temsilcileri ile yaklaşık 10 bin izleyici katıldı. Festival düzenlenen ödül töreni ile son buldu. – Tahsin Atasert – Gökhan Özçelik