1890 Rakımlı Macahel Geçidinde Kar Mücadelesi Sürüyor

tarafından
39
1890 Rakımlı Macahel Geçidinde Kar Mücadelesi Sürüyor
Bu haber 77 kez okundu.

Borçka’da kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan 1890 rakımlı Camili (Macahel) Havzasında karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Dünya mirası UNESCO’nun koruması altındaki Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan, Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerini bünyesinde barındıran Macahel bölgesine 6 -7 Şubat’ta etkili olan kar yağı sonrası ulaşım sağlanamıyor.

İki haftadır ulaşıma kapalı olan bölgede Karayolları tarafından görevlendirilen ekiplerinin yolun açılması için başlattığı çalışma devam ediyor.

1900 rakımlı camili geçidinde farklı noktalarda meydana gelen çığ nedeniyle kar kalınlığının 8 -10 metreyi bulduğu bölgede ekipler çalışmalarını güçlükle yürütüyor.

Ekip sorumlusu Osman Önder, bölgenin Artvin’in en fazla yağış alan ve çığ yaşanan bölgelerinin başında geldiğini söyleyerek, “Burada ortalama 6 ay sürekli karla mücadele yapıyoruz. Yoğun kar yağıyor. Yağanı açarken peşine bir daha kar geliyor. Bizlerde zor şartlarda ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Sürekli kesinti yok, sürekli yolumuz kapalı değil ama ciddi anlamda çalışılıyoruz, mücadele ediyoruz. Çalışırken tehlikeli dönemler oluyor, havanın sıcak olduğu dönemlerde yağışlı dönemlerde çığ tehlikesi oluyor. Çalışmalarımıza çığ tehlikesi olduğu zamanlarda ara veriyoruz. Sabah erken yapıyoruz, akşam geç saatlerde havanın soğuk olduğu saatlerde yapıyoruz. Mücadele edip bir şekilde çözüme ulaştırmaya çalıyoruz” dedi.

Çığın yoğun olduğu kısımda yapılacak tünelle bölgede kalıcı çözüm sağlanabileceğini kaydeden Önder, “Bu sene bölgede son 15 yılın en ağır kışını yaşıyoruz. 15 yılın en fazla karı yağdı ve çığlarda en ağır şekilde indi. Buna rağmen 15 – 16 gündür çalışıyoruz. İki üç gün sonra yolu inşallah köye ulaştıracağız” diye konuştu.

İş Makinesi operatörü Celal Genç de çalışmaların çığ meydana gelen alanlarda uzun sürdüğünü ifade ederek, “Yolun üstünden gide gide tabanına inmeye çalışıyoruz. Görüldüğü gibi kademe kademe iniyoruz. Böylelikle çığ tehlikesinden korunuyoruz. Dozer ve ekskavatör aynı anda çalışıyoruz” dedi. – Gökhan Özçelik